Polisen sköt varningsskott mot ungdomar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har avfyrat ett varningsskott efter att ha blivit utsatta för stenkastning i området Länsmansgården i Göteborg, skriver flera medier.

– Vi fick samtal om massor av olika bränder och ungdomar som sprang omkring. Än så länge har vi hittat brand på ett ställe, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg, till Expressen.

Larmet om bränderna, bland annat i bilar, kom vid tvåtiden. 10–15 ungdomar misstänks stå bakom skadegörelsen.

– När vi kommer fram blir vi utsatta för stenkastning och i samband med det är det en kollega som skjuter ett varningsskott, säger Carlbom till Aftonbladet.

Flertal bränder

Enligt räddningstjänsten fick de släcka ett flertal mindre bränder.

– Det är fortfarande lite oklart hur många bränder det handlar om men de har tänt på bilar, soptunnor och buskar. Vi släckte och kunde lämna strax efter klockan fyra, säger Anders Lundblad, stabschef, räddningstjänsten Storgöteborg.

Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp, alternativt skadegörelse genom brand. Ingen person ska ha skadats och ingen har gripits. Tidigt på morgonen var det lugnt i området, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.