Polisen varnar för falska Håkanbiljetter

Uppdaterad
Publicerad

Biljetterna till Håkan Hellströms konsert på lördag är slutsålda hos arrangören. Istället börjar biljetter dyka upp på olika sajter på internet. Polisen varnar nu de som vill köpa biljetter i andrahand att vara extra vaksamma.

Matilda Lindeberg är ett stort Håkan-fan och försökte förgäves få tag på biljetter till konserten på lördag.

– Biljetterna tog slut innan jag ens kom in på sajten, säger hon.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

Nu säljs flera biljetter vidare på olika försäljningssajter på nätet, men det är inget som intresserar Matilda Lindeberg.

– Jag tycker folk är så giriga, säger hon. Det känns inte rätt att folk ska ta för mycket betalt för att tjäna pengar på det.

Är du orolig för att köpa falska biljetter?

– Ja, det är jag ju också. Det är tråkigt att det är så mycket skit, säger hon.

Falska biljetter i omlopp

Redan innan konserten ägt rum har de fått in runt fem anmälningar kommit in till polisen i samband med biljettköp på nätet, och fler tros det bli.

– Det märks ju först när konserten äger rum, vilka biljetter som är falska eller inte, säger Bengt-Åke Nilsson, förundersökningsledare vid bedrägerisektionen.

På försäljningssajterna skiljer sig priset på biljetterna från några hundralappar till flera tusen kronor. Möjligheten att själv kunna skriva ut biljetter hemma i flera exemplar, kan vara en anledning till varför vissa biljetter är väldigt billiga.

– Ser ett erbjudande för bra ut för att sann, då är det oftast så att det inte är sant. Var inte naiv, det vill jag råda köpare till. Man ska försäkra sig om biljettens äkthet. Försök träffa säljaren personligen och identifierar säljaren. Kolla också upp hur en äkta biljett ser ut så man vet med sig vad man får.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

Mer i ämnet