Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se SVT:s reporter Julia Kero på plats i Skepplanda där en beväpnad man sköts av polisens insatsstyrka på onsdagsmorgonen. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Beväpnad man skjuten av polis i Skepplanda

Uppdaterad
Publicerad

Insatsstyrkan beordrade en man att släppa sitt vapen. När han vägrade sköt polisen verkanseld. Mannen har förts till sjukhus med ambulans och är gripen, misstänkt för grovt vapenbrott.

Händelsen inträffade i Skepplanda i Ale kommun, norr om Göteborg, strax före klockan 06 på onsdagsmorgonen.

En person larmade polisen sedan rutor hörts krossas. När en patrull kom fram sågs en man i 35-årsåldern med ett vapenliknande föremål inne i bostaden.

Förstärkning

Patrullen beslöt att begära förstärkning i form av insatsstyrkan. När denna tog sig in i bostaden beordrades mannen att släppa vapnet. När han vägrade sköts han.

Mannen fördes till Kungälvs sjukhus.

– Han är inte allvarligt skadad, men behöver ändå vård. Jag skulle kanske säga måttligt skadad, säger Josefina Brattö, sjukhusets pressansvariga.

 Den skjutne mannen är gripen, misstänkt för grovt vapenbrott.

– Vi kan inte säga mer nu. Detta behöver utredas vidare. Även för mig är sammanhanget mellan mannen och bostaden än så länge lite oklart, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Två utredningar

Två separata utredningar kommer nu att inledas; en av särskilda åklagarkammaren som ska utreda omständigheterna kring att polisen sköt verkanseld, dels en utredning som gäller misstanken om grovt vapenbrott.

Närmast kommer platsen att undersökas av polisens kriminaltekniker och ett antal förhör ska genomföras.

Det är i skrivande stund oklart om den skjutne mannen är känd av polis sedan tidigare. Om han sköts av ett eller flera skott och hur dessa träffat är uppgifter polisen ännu inte går ut med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se SVT:s reporter Julia Kero på plats i Skepplanda där en beväpnad man sköts av polisens insatsstyrka på onsdagsmorgonen. Foto: SVT
Polisen spärrar av området efter skjutningen i Skepplanda tidigt på onsdagsmorgonen. Foto: Frilansbild