Polis: Missing people var i kontakt med de anhållna

Publicerad

Tidigt imorse identifierades kroppen efter Lisa Holm. De tre personer, två män och en kvinna, som anhållits misstänkta för att ligga bakom mordet på 17-åringen är skäligen misstänkta för dådet. Vid en presskonferens under lördagen uppgav polisen i Skövde att Missing people hade varit i kontakt med de misstänkte innan de anhölls.

Söndagen den 7 juni anmäls 17-åriga Lisa Holm saknad. Hon kom aldrig hem efter att ha slutat sitt arbete på ett kafé vid vägen i byn Blomberg på Kinnekulle, nära Källby.

Runt midnatt mot lördagen meddelade polisen att man hittat en kropp under sökandet vid Kinnekulle. Under morgonen kunde polisen med säkerhet bekräfta att kroppen tillhör försvunna Lisa Holm. De tre personer, två män och en kvinna, som anhållits misstänkta för att ligga bakom mordet på 17-åringen är nu skäligen misstänkta.

De misstänkta personerna är i 30-årsåldern med kopplingar till området. Helena Svärd har utsetts till försvarare till en av de anhållna männen.

– Jag har inte träffat min klient ännu men ska göra det senare så jag vet inte så mycket ännu, säger hon till SVT Nyheter.

Flaggar på halv stång

Under eftermiddagen har polisen hållit en presskonferens i syfte att ge en uppdatering om utredningen. Utanför polishuset i Skövde flaggar man på halv stång, rapporterar SVT:s reporter Martin Nilsson på plats.

Polisen går under presskonferensen igenom hur utredningen gått till. Man berättar att man har utrett försvinnandet som en särskild händelse, för att bättre kunna utnyttja polisens resurser. När polisen fick anmälan fanns det också uppgifter som gjorde att de misstänkte att hon hade blivit bortrövad.

– Vi har hela tiden arbetat brett i det självklara perspektivet att hitta Lisa i livet, säger polisområdeschef och kommenderingschef Helena Trolläng.

Missing people var i kontakt med de misstänkta

Från onsdag morgon så intensifierades sökinsatsen och polisarbetet har pågått dygnet runt.

Polisen uppger att de haft ett otroligt stöd av ryttarföreningar och privatpersoner som jobbat under Missing peoples flagg när det gäller sökinsatsen och utredningsarbetet. Ett par hundra förhör har hållits och stora mängder tips har bearbetats.

Missing people ska också ha varit i kontakt med de tre misstänkta ”på något sätt” innan de anhölls av polis.

– Missing people gjorde ett fynd på fredagskvällen och då konstaterade vi att det fanns personer i området som var intressanta och de personerna omhändertogs för förhör, säger insatsledare Martin Fredman.

Under lördagsnatten hittades Lisa död i det avspärrade området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet