Sökandet efter 17-åriga Lisa Holm gick på onsdagen in på tredje dygnet. Foto: Polisen/TT

Polisen söker med hundar och helikopter

Uppdaterad
Publicerad

17-åriga Lisa Holm är fortfarande spårlöst försvunnen. Under onsdagen har polisen intensifierat sökandet och har bland annat kallat in ett stort antal hundpatruller och en helikopter.

Sökandet efter 17-åriga Lisa Holm gick på onsdagen in på tredje dygnet. Det var efter att Skövdetjejen gått från jobbet i området kring Kinnekulle som hon försvann spårlöst. Polisen arbetar efter teorin att hon blivit utsatt för brott i samband med försvinnandet och gick på tisdagseftermiddagen ut med namn och bild på henne.

– Vi har i samråd med föräldrarna kommit fram till att det var rätt tidpunkt för det, sa Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland på tisdagen.

Mordet på Lisa Holm

På onsdagsmorgonen har polisen intensifierat sökandet. Bland annat har man kallat in ett stort antal hundpatruller.

– Det rör sig om mellan tio till tjugo hundpatruller. Det är ett stort antal och de är väldigt effektiva, konstaterar Ulla Brehm, presstalesman vid polisen.

”Jobbar systematiskt”

Polisen har spärrat av ett större område och kommer under dagen söka just i denna omgivning. Anledningen är att man gjort en del fynd på platsen. Bland annat har en handske som tros tillhöra flickan hittats. På platsen fanns även 17-åringens mobiltelefonfordral och delar av en mobiltelefon.

– Vi jobbar systematiskt och nu har vi det här området som vi vet är aktuellt, säger Ulla Brehm som tillägger att polisen fortfarande vädjar om tips från allmänheten.

– Det är inte ovanligt att någon har sett eller hört något som inte verkar vara betydelsefullt – men som visar sig vara en viktig del för oss när vi ska pussla ihop all information. Så har man sett något får man gärna höra av sig till oss. Vi hoppas alla att vi ska hitta henne välbehållen.

Under förmiddagen meddelades även att en helikopter satts in i sökandet. Polisen har också upprättat en ledningscentral vid Källby idrottsplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet