Efter att polisen och de som attackerat lämnat platsen var det inte mycket rester av upploppet i Hisingen. Foto: Johan Sköld/SVT

Poliser attackerade efter insats på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

Stort tumult har utbrutit efter en polisinsats i Biskopsgården i Göteborg. Bland annat har poliser attackerats med smällare och en bil har satts i brand.

– Vi rubricerar det som våldsamt upplopp, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Polisen i Göteborg kallades vid 18.30-tiden till ett lägenhetsbråk i Biskopsgården i Göteborg. Strax därefter utbröt stort tumult i området.

– En av våra polispatruller har blivit påhoppade. De har bland annat fått smällare kastade mot sig, säger Staffan Sellberg, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Enligt polisen handlar det om ett antal maskerade ungdomar som dessutom tänt eld på en bil och också i terrängen i området.

Stor polisinsats

Polisen beskrev vid 20.30-tiden händelsen som ”eskalerande och pågående”.

– Men vad jag vet har ingen polis eller någon annan skadats, säger Staffan Sellberg.

Emmelie Falk bor i området och hon uppfattade det först som ett vanligt fyrverkeri.

– De skjuter raketer här ibland. En eller två gånger i månaden. Och det brukar vara vanliga barnfamiljer som gör det, säger hon och fortsätter:

– Jag hörde polishelikoptern för ett tag sedan men nu är den borta. Jag hoppas att ingen skadat sig.

Rubriceras som våldsamt upplopp

Vid 21-tiden meddelade polisen att man dragit ner på sin insats. Men att man fortfarande hade patruller kvar i området.

– Det är ett sätt att från vår sida försöka dämpa det lite. Men vi är fortfarande kvar, men inte med lika stor styrka, säger Staffan Sellberg.

Händelsen rubriceras av polisen som våldsamt upplopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.