Polisinsats i Frölunda – man har barrikaderat sig

Uppdaterad
Publicerad

En polisinsats pågick på torsdagen i Frölunda i Göteborg. Styrkor på plats försökete övertala en man att komma ut för att hämtas av polisen.

– Det handlar om att åklagaren tagit beslut om att en person ska hämtas in, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Det var när polisen skulle gripa en person i Frölunda, som situationen eskalerade till en större insats. Mannen i fråga vägrade samarbeta och barrikaderade sig i en bostad.

– Han har varit aggressiv och hotfull, men vi har bra kontroll där ute. Man tar det säkra före det osäkra i sådana här situationer. Vi vill inte att någon ska komma till skada, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region väst.

”Misstänkta handgranater”

Enligt vittnen på platsen spärrades ett område intill ett bostadshus av, och poliser med automatvapen och hundar rörde sig i området.

– Jag frågade polisen om det var skottlossning som hade skett, men då sa de att det var fråga om misstänkta handgranater, säger ett vittne som bor i närheten av platsen.

Inga kommentarer

Polisen vill inte kommentera den uppgiften.

– Det säger vi ingenting om nu. Vi håller på att förhandla för att han ska komma ut. Vi uttalar oss inte förrän ärendet är klart.

Vid 18-tiden kunde polisen meddela att man lyckats frihetsberöva mannen utan att någon person kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.