Först misshandlade männen en annan man i hans bostad i Olofstorp. Därefter flydde de österut. När en polispatrull fick syn på bilen i Gråbo försökte de köra på en polisman, varpå polisen sköt mot männen. Foto: SVT

Polisskott mot bil – efter misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad
Ett par män som tagit sig in i en bostad i Olofstorp flydde hals över huvud när ägaren försvarade sig. Senare försökte männen preja en polisbil och köra på en av poliserna – varpå polisen svarade med att öppna eld mot fordonet. De två misstänkta har gripits.

Händelsekedjan inleddes vid 18-tiden på lördagen i Olofstorp i nordöstra Göteborg. En man låg och vilade i sin bostad när två män plötsligt tog sig in. Männen utdelade slag mot bostadsinnehavaren, men denne försvarade sig.

– I samband med detta får han tag i en sprejburk av något slag och sprejar männen i ansiktet. Då flyr dom, berättar Thomas Fuxborg, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Försökte stoppa bilen

Männen flydde i en bil, och det gick ut ett kallat all-anrop från polisen.

– En patrull får syn på bilen i Gråbo och försöker stoppa den. Men det leder istället till natt de misstänkta försöker preja polisbilen. I samband med den plåtkonfrontationen är det en av poliserna som går ur bilen för att försöka få stopp på männen. Men då försöker de köra på honom. I samband med det skjuter polisen verkanseld, varpå männen i i bilen drar från platsen, fortsätter Thomas Fuxborg.

Gömd i skogen

En av poliserna ska ha skadats lindrigt i samband med mordförsöket. Ingen av de inblandade personerna ska dock ha behövt sjukhusvård. Bilen hittades kort därpå övergiven i Gråbo i Lerums kommun. En hundpatrull skickades till platsen och en av de misstänkta spårades upp vid 19.30-tiden.

– Han sitter då gömd i skogen och kan gripas odramatiskt. Han har bilnyckeln på sig och kan på så sätt knytas till bilen, säger Thomas Fuxborg.

Via så kallade inre slagningar hittades en adress till den andre misstänkte. Han kunde sedan gripas vid 21-tiden.

Det är oklart varför männen tog sig in i bostaden. Den delen är rubricerad som hemfridsbrott. Övriga misstankerubriceringar är misshandel och försök till mord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer