Foto: SVT

Politiker i Göteborg reagerar starkt på polisens död

Uppdaterad
Publicerad

Flera politiker i Göteborg reagerar starkt efter att en polis skjutits till döds i Biskopsgården sent på onsdagskvällen.

Så här skriver Axel Josefson (M), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg på Twitter:

”Det är med bestörtning som jag har mottagit beskedet att en polis under natten har blivit skjuten till döds i tjänsten. Mina tankar går till de anhöriga och till alla poliser som arbetar för att vi ska vara trygga.”

Kommunalrådet Emmyly Bönfors (C) reagerar också starkt.

”Så fruktansvärt och tragiskt att en polis blivit skjuten i Biskopsgården inatt. Mina tankar går till mannens kollegor och anhöriga.”

”Attack på det öppna och demokratiska samhället”

Kommunalrådet Karin Pleijel (MP) menar att skjutningen är en attack mot det öppna samhället.

”Sån´t här får bara inte hända, inte i Göteborg, ingenstans! Mitt deltagande i de närmastes sorg, främst anhöriga och kollegor. Oavsett vem som blir dödad så är det djupt tragiskt. När en polis drabbas, är det också en attack på det öppna och demokratiska samhället”

Liberalernas kommunalråd Axel Darvik kommenterar på Facebook:

”Jag känner sorg och ilska över Polismordet. Jag är bestört över nattens nyhet om en mördad polis på Hisingen. Mina tankar är hos anhöriga och kollegor i den här svåra stunden. Vi som samhälle har blivit attackerade. Mordet visar att våldet på våra gator är verkligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet