Lars-Ove Blomryd, ordförande PRO Trollhättan, vill se kameror och belysning vid pensionärernas lokal i Trollhättan. Foto: Tomas Singer

PRO i Trollhättan ställer krav på kommunen efter stenkastning

Uppdaterad
Publicerad

Efter torsdagens händelse i Trollhättan där barn ska ha kastat stenar och skrikit skällsord på pensionärer ställer nu ordförande i PRO krav på kommunen.

– Man känner rädsla och ilska kan jag säga med korta ord. Vi vill ha upp kameror, så att polisen kan identifiera de här ungarna, säger Lars-Ove Blomryd.

I torsdagseftermiddag blev ska medlemmarna i PRO Trollhättan blivit påhoppade av barn utanför lokalen. Händelsen ska ha inträffat efter en bingokväll som medlemmarna håller i varje torsdag.

Enligt medlemmarna kastade barnen sten och skrek skällsord mot dem. Lars-Ove Blomryd, ordförande i PRO Trollhättan, berättar om reaktionerna hos medlemmarna.

Rädsla och ilska

– Rädsla och ilska kan jag säga med korta ord, säger Lars-Ove Blomryd, ordförande i PRO Trollhättan.

Nu vill PRO i Trollhättan se en förändring och ställer krav på kommunen.

– Vi vill ha upp kameror, så att polisen kan identifiera de här ungarna. Vi vill ha mer belysning så att det blir upplyst. Så vi vill ha mer belysning, vi vill ha kameror. Jag skulle nästan säga att vi har det som krav från kommunens sida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.