Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hundratals personer samlades i protest mot Alliansens budget som debatterades under onsdagskvällen.

Protester mot budgeten i Göteborg

Publicerad

Ett stort antal personer gick under onsdagskvällen ut och protesterade mot Alliansens budget i Göteborg som debatterades i kommunfullmäktige under kvällen.
Flera intresseorganisationer var där – bland annat Hyresgästföreningen som protesterade mot planerna på att göra om kommunala hyresrätter till bostadsrätter de kommande åren.

Alliansens förslag om att ombilda 4 000 hyresrätter i Göteborg de närmsta tre åren till bostadsrätter har mött starka protester. Så starka att man för att få igenom sin budget varit tvungna att ta bort siffermålet rörande hur många kommunala bostadsrätter som skall säljas ut.

Hyresgästföreningen anser ändå fortfarande att budgeten utgör ett hot mot deras medlemmar.

– Man har tagit bort siffermålet under trycket från protesterna, men samtidigt så finns det ju en skrivelse som säger att ombildningarna skall öka och det gör att det fortfarande finns ett stort hot mot hyresrätten, säger Kristofer Lundberg, regionordförande i Hyregästföreningen västra Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer