Personal och föräldrar får stöd av psykolog som är på plats på förskolan. Det berättar Eva-Lena Båth, tf utbildningschef Hisingen. Foto: SVT

Bebis rövades bort vid förskola – föräldrar får psykologhjälp

Uppdaterad
Publicerad

Psykolog är på plats för att stötta personal och föräldrar vid den förskolan där en bebis i en barnvagn försvann på tisdagseftermiddagen.

– Vi måste fungera, säger en ur personalen.

Kommunen har ordnat krisstöd till den drabbade familjen.

Psykolog, specialpedagog och säkerhetsansvariga är idag plats på förskolan på Hisingen där den ovanliga händelsen utspelade sig under tisdagen.

Personalen är påverkade av det som hänt.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

– En del är väldigt oroliga efter detta. De är olika reaktioner men de som behöver prata ska få hjälp med det, säger Eva-Lena Båth tf utbildningschef på Hisingen.

Fokuserar på barnen

– Vi måste fungera. Vi fokuserar på barnen nu och att allt ska vara som vanligt, säger en ur personalen på förskolan som SVT pratat med.

De föräldrar som har barn på förskolan har också möjlighet att söka stöd hos psykologen på plats. I ett informationsbrev som gått ut till föräldrarna står det:

“Vi kommer att vara vaksamma på eventuella signaler och reaktioner hos barnen och vi möter dem i deras frågor och funderingar om det som har hänt.”

Den drabbade familjen har fått krisstöd genom stadsdelen Norra Hisingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

Mer i ämnet