Klicka på klippet ovan för att höra psykologens bästa tips för att hålla humöret uppe under coronapandemin. Foto: SVT

Psykologen: Så håller du humöret uppe under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Psykologen Jakob Wood i Göteborg ger några råd för hur vi på bästa sätt tar oss igenom dessa svåra tider av social isolering och allt strängare restriktioner.

Vi är alla beroende av sociala kontakter för att må bra. De restriktioner som pandemin medfört gör att det blir allt svårare att umgås och dela sina tankar och erfarenheter med andra.

– När vi inte får göra det under lång tid påverkar det oss negativt. Vi kan känna att ingenting längre är roligt, vi blir orkeslösa och omotiverade och ser ingen ljusning, säger Jakob Wood.

Coronapandemin

Det är en beskrivning många säkert känner igen sig i, och som i förlängningen kan leda till depressiva tillstånd. Så hur gör vi för att må bättre?

I klippet ovan ger psykologen Jakob Wood sina bästa tips på hur du kan hålla humöret uppe under pandemin.

Nya insikter

I en tid då våra vanliga vardagsrutiner inte längre kan distrahera oss, får vi också ett tillfälle att se nya möjligheter, påpekar Jakob Wood. Här uppstår frågor som ”Vad är det som är viktigt för mig? Vad saknar jag nu – och vad saknar jag inte?”

– När allt sedan kommer igång igen kanske vi bättre vet vad vi vill lägga vår tid och vårt fokus på, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet