Hon var lite medtagen efter räddningsinsatsen, men allt gick bra för kossan som gick ner sig vid Göta älv. Foto: Privat

Räddningstjänsten räddade Sven-Ingvars ko – igen

Uppdaterad
Publicerad

Hon verkar vara rätt nyfiken, Sven-Ingvar Johanssons ena ko. Under onsdagskvällen fick hon dras upp ur sankmarken i närheten av Göta Älv, och det var inte första gången det hände.

Det var under onsdagsmorgonen som Sven-Ingvar fick larm från en ornitolog som var ute för att titta på fåglar vid Nol i Ale kommun. I kikaren dök dock en ko upp, som låg lite avsides och som inte såg ut att kunna ta sig därifrån.

Sven-Ingvar Johansson, bonde i Nol. Foto: Privat
Ale

Det visade sig att det var samma ko, som gick ner sig i fjol också.

– Det var andra gången det hände, så det kan hända att hon är nyfiken, säger Sven-Ingvar Johanssons till SVT Nyheter på onsdagskvällen, och förklarar att detta är den enda av hans kor som har sökt sig ut så nära älven.

Här jobbar räddningstjänsten med att få upp kossan ur den lösa marken. Foto: Privat

Han fick larma dit räddningstjänsten, för att få hjälp att få loss kossan. Det gick vägen, denna gången också.

– Hon är rätt medtagen, och hon får vatten och mat nu. Jag ska åka och titta till henne igen i kväll, säger Sven-Ingvar Johansson och tillägger att han är tacksam för att allt har gått bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ale

Mer i ämnet