Massiv räddningsinsats vid Avenyn Foto: Privat/Video: Isak Sjöström

Byggställningsras anmäls till åklagare

Uppdaterad
Publicerad

Byggnadsställningen som tidigare i år rasade på Engelbrektsgatan på Avenyn i Göteborg kunde ha rasat när som helst anser Arbetsmiljöverket som nu anmäler företaget till åklagare.
– Vi tar till oss de åsikter de har och när det gäller åtal tycker vi att det är skönt att de kommer gå till botten med det här, Anders Olausson, vd vid No Problem Scaffoldning.

Det är Sveriges radio Göteborg som uppger att den raserade byggnadsställningen i Göteborg nu anmäls till åklagare.

Det är Arbetsmiljöverket som nu anmäler företaget No Problems Scaffoldning.

– Byggnadsställningen var en fara för allmänheten. Fästena i väggen var både för få och för ytliga, säger Arbetsmiljöverkets jurist Jonas Hamark, som nu anmäler företaget No Problems Scaffolding till åklagare, till Sveriges radio Göteborg.

Anders Olausson, vd vid No Problem Scaffoldning tycker det är rimligt att händelsen har anmälts till åklagare.

– Självklart. Det här raset kunde ha fått tragiska konsekvenser för både arbetare och allmänheten. Arbetsmiljöverket har nyligen färdigställt sin utredning och valt att lämna över den till Åklagarmyndigheten. Det som de anser, är att det var för få infästningar runt. Men vi har starka bevis på att det har varit tillräckligt många förankringar, säger han.

”Skönt”

Han berättar att det innan arbetet gjordes en provdragning tillsammans med Arbetsmiljöverket, som ska ha visat att förankringarna satt tillräckligt hårt.

– Vi tar till oss de åsikter de har och när det gäller åtal tycker vi att det är skönt att de kommer gå till botten med det här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Byggställning rasade i Göteborg

Mer i ämnet