Mattias Josefsson (S) ger sig inte om att få tågstopp i Ulricehamn. Foto: SVT

Ulricehamn ger inte upp hoppet om ett tågstopp

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens förhandlare har gett dem nobben. På Trafikverkets karta finns de inte heller med. Men Ulricehamns kommun ger inte upp hoppet om att få en station längs höghastighetsspåret.

– Det är inte förvånande, men det är högst anmärkningsvärt att Ulricehamn inte är utpekat som stationsort, säger kommunstyrelsens ordförande Mattias Josefsson (S).

Spelet om höghastighetsjärnvägen mellan Malmö-Göteborg-Stockholm fortsätter. Ulricehamn gör vad de kan för att bli en del av den stora infrastruktursatsningen.

Inget oväntat besked

Att de inte skulle finnas med i Trafikverkets studie gällande sträckan Linköping-Borås, som presenterades på onsdagen, var väntat. Tidigare har regeringens förhandlare, Sverigeförhandlingen, valt bort att förlägga ett stopp i Ulricehamn.

Kommunen vill dock inte tro att sista tåget har gått och vänder sig nu till Västra Götalandsregionen, i hopp om att de ska driva frågan vidare.

Hoppas på regionen

– Vi har fört konstruktiva samtal med den politiska ledningen Med stor sannolikhet kommer regionstyrelsen inom kort ge Trafikverket i uppdrag att utreda en station i Ulricehamn, säger Mattias Josefsson.

Förhandlingarna om stationsorterna är ju redan i gång – är ni inte för sent ute?

– Det dröjer 10-15 år tills detta byggs. Så vi är definitivt med i matchen, säger kommunstyrelsens ordförande Mattias Josefsson (S)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höghastighetsbanan

Mer i ämnet
Mer Väst
Mer Nyheter