Regionen stöder fortsatt utredning av stadslinbanan i Göteborg. Foto: Göteborgs stad

Regionen stöder fortsatt utredning av linbanan

Uppdaterad
Publicerad

Efter det skenande kostnadsförslaget för stadslinbanan ville Västtrafik stoppa satsningen. Men Västra Götalandsregionen väljer nu att ge kommunen stöd i en fortsatt utredning kring hur kostnaderna ska minska.

Regionsstyrelsen beslutade under tisdagen att stödja en fortsatt utredning av Göteborgs stadslinbana. Efter att det skenande kostnadsförslaget för linbanan hamnade på fyra miljarder kronor, mer än dubbelt än det från början beräknade beloppet, ville Västtrafik stoppa projektet.

Men trafiknämnden i Göteborg vill fortsätta utreda om det går att sänka kostnaderna och regionen beslutade under tisdagen att stödja kommunens fortsatta utredning.

Regionsstyrelsen beslutade även att Västtrafiks uppdrag gällande linbanan upphör och de ska utreda lösningar för kollektivtrafiken för stråket som rör Järntorget, Lindholmen, Västra Ramberget och Wieselgrensplatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer