Foto: TT

Rekordstor inryckning av värnpliktiga i Göteborg

Publicerad

I dag är det ett rekordstort antal rekryter som rycker in vid Amfibieregementet i Göteborg.
Det är drygt 200 som startar sin utbildning – på före detta AMF4, som lades ner 2004.

I dag är det cirka 200 personer som rycker in som värnpliktiga vid Amfibieregementet i Göteborg  – det är det största inrycket sedan AMF4, vid Käringberget, lades ner 2004.

I Skövde rycker också flera hundra nya rekryter in i dag. Totalt är 588 rekryter som ska göra sin värnplikt under det nästkommande året.

Regeringen har ju beslutat att Försvarsmakten ska öka andelen krigsplaceringsbara soldater – målet är att det ska finnas 8 000 soldater år 2021.

Se ett klipp från maj 2019

Överste Bengt Alexandersson är chef för Skaraborgs regemente är beredd att ta emot dubbelt så många värnpliktiga till grundutbildning. Foto: SVT/TT

Värnplikten i Sverige

Visa

Skyldigheten att mönstra och genomföra grundutbildning med värnplikt lades ned år 2010 men återinfördes 2017. I år kallades 13 000 personer till mönstring i hela landet, varav 5 000 väljs ut att genomföra värnplikt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer