Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Linda Forssén, rektor på Kronan, och Claes Hellborg, rektor på Lyrfågelskolan, är båda positiva till förändringen men ser utmaningar. Foto: Lisa Johansson/SVT Väst

Rektorn: ”Vi måste jobba på ett allmänt positivt mottagande”

Publicerad

Elever från två skolor ska fördelas på fem. Rektorerna Linda Forssén, Kronan, och Claes Hellborg, Lyrfågelskolan, är båda positiva till förändringen.

Linda Forssén blir av med sitt mellanstadium men får ett dubbelt så stort lågstadium på Kronan.

Claes Hellborgs skola är en av de fem dit hög- och mellanstadieeleverna flyttar – men man har redan många elever från Kronogården på Lyrfågelskolan på grund av deras fotbollsprofil.

– I grunden blir det egentligen ingen skillnad, säger han.

”Första steget av många”

Båda tycker att samtalstonen sedan utredningen presenterades stundtals varit hård. Linda Forssén hoppas att fokus nu istället kan vara att ge eleverna en bra start i sina nya klasser, samt att man från politiskt håll breddar frågan.

– Det här kan inte vara det enda steget som ska ske. Utan vill vi minska segregationen kan det här vara första steget av många, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer