Melleruds Ridklubb hotas av nedläggning på grund av ekonomiska problem. Foto: Melleruds Ridklubb

Ridklubben i Mellerud riskerar nedläggning

Publicerad

Melleruds ridklubb har ekonomiska problem. En avveckling av föreningen kommer att påbörjas, såvida inte en ny styrelse tar över inom en snar framtid.

Pengarna börjar ta slut i Melleruds Ridklubb. Nuvarande styrelse kommer i nästa vecka att föreslå en avveckling av klubben.

– Vi ser att ekonomin inte är hållbar. Den är mer ansträngd än den varit de senaste åren, säger Stefan Åbom, styrelseordförande i Melleruds Ridklubb.

För få medlemmar

Största anledningen till de ekonomiska problemen är för få medlemmar.

– För att klubben ska ha en chans måste medlemsantalet upp med minst 20-25 procent. Vi orkar inte mer nu. Vi har hållit på i två och ett halvt år men lyckas inte få upp medlemsantalet mer, säger Stefan Åbom.

Melleruds Ridklubb bildades 1975 och har i dag 60 medlemmar. Enligt Stefan Åbom behöver klubben på sikt ha 100 ridande medlemmar för att överleva.

– Vi har pengabrist, och så måste hästbeståndet bytas ut vilket är omöjligt om man inte har en buffert för det, säger Stefan Åbom.

Kallat till extramöte

Den 27 juni har styrelsen kallat till ett extra möte för allmänheten. Där kommer man berätta om rådande situation och föreslå en avveckling.

– Det finns människor som kan vända detta. Kan man öka elevantalet och få till en tävlingsverksamhet finns en bas som fungerar. Men det krävs en styrelse med ny energi, säger Stefan Åbom som inte bett Melleruds kommun om mer pengar.

– Tack vare kommunen har vi kunnat hålla på så här länge. De ger bra driftsbidrag men det känns inte seriöst att be om mer pengar utan att ha en fungerande bas. Vi måste göra vårt jobb innan vi ber om mer bidrag, säger Stefan Åbom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mellerud

Mer i ämnet