Foto: SVT

Vapen avlossades i närheten av buss med riksdagsledamot

Uppdaterad
Publicerad

Ett vapen avlossades i närheten av en buss som en riksdagspolitiker färdades i under natten till söndagen. Enligt polisen var det inte skarp ammunition. 

Det var i Töreboda, under natten till söndag, som någon form av vapen avlossades i närheten av en buss som en riksdagsledamot från Sverigedemokraterna färdades i. Det meddelar polisen under måndagen. 

Enligt P4 Skaraborg ska händelsen ha utspelat sig i samband med att bussen blev omkörd av en bil, varpå personer i bilen drog fram ett vapen och avlossade ett eller flera skott i närheten av bussen. 

– Det var inga skarpa skott och fordonet träffades inte, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Vad rör det sig om för typ av vapen? 

– Det kommenterar jag inte, säger Tommy Nyman.

Grovt olaga hot

Händelsen rubriceras som grovt olaga hot och utreds tills vidare av polisen. Men eftersom en riksdagsledamot befann sig i bussen kan det hända att Säpo tar över utredningen i ett senare skede. 

– Jag kan bara bekräfta att polisen har en förundersökning om en incident kring en skyddsperson, säger Sara Rörbecker, pressekreterare vid Säpo, till SVT Nyheter Väst. 

SVT Nyheter Väst har pratat med Sverigedemokraternas pressjour som inte vill kommentera händelsen.

– Vi har fått reda på det här av polisen, säger Oscar Cavelli, presskommunikatör vid Sverigedemokraterna.

Inga detaljer

Enligt polisen finns det i nuläget inget som pekar på att händelsen har någonting med politikerns kandidatur att göra. 

Finns det några misstänkta personer? 

– Jag kan inte gå in på några detaljer i nuläget, säger Andrea Hammar, förundersökningsledare vid polisen. 

Förtydligande:

I en tidigare version av den här texten rapporterade SVT Nyheter Väst att bussen hade blivit träffad av ett skott, detta enligt uppgift från polisen. Polisen dementerade senare den uppgiften och meddelade att det inte rörde sig om skarp ammunition och ingenting träffades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.