Tre partier har skrivit en begäran om särskilda insatser för att motverka social oro i utsatta områden under distansundervisning. Foto: SVT

Distansundervisning riskerar social oro

Uppdaterad
Publicerad

Trångboddhet, sociala problem och risk för sämre hälsa. Flera partier i Göteborg befarar att distansundervisningen i högstadiet kommer att få negativa konsekvenser för barn i utsatta områden och har nu skrivit en begäran om särskilda insatser.

Det var Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna som under tisdagens sammanträde i grundskolenämnden lyfte frågan. Det rapporterar DN.

De åtgärder som finns – att det är möjligt för vissa elever med särskilda behov att få undervisning i skolan och att de elever som vill kan hämta lunch – menar partierna inte räcker. Och inför sammanträdet hade de skrivit en begäran om särskilda insatser för att motverka social oro.

Grundskolenämndens ordförande Axel Darvik (L) menar dock att det är ”märkligt att bara rikta in sig på utsatta områden”.

– Sociala problem och trångboddhet finns i hela staden. I det beslut jag fattade ingår att individuella lösningar med undervisning på skolan kommer vara möjligt för de som har särskilda skäl, säger han till DN.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer