Foto: Rita SolbergVisa alla (2)
Visa alla (2)

Rita lagade frukost på gasköket

Uppdaterad
Publicerad

Bensinstationen där Rita Solberg i Bengtsfors jobbar fick hålla stängt under torsdagsförmiddagen på grund av det stora strömavbrottet. Så länge fick det bli frukost på altanen.

– Vi är lite naturmänniskor så en har lite sånt i bagaget, berättar hon i samma sekund som strömmen äntligen återvänder.

Rita upptäckte att strömmen försvann vid niotiden på onsdagskvällen.

– Vi satt vid köksbordet här igår vid nio, då försvann det bara nån minut. Sen ringer farsan på natten och säger ”det är ingen ström”, säger Rita Solberg.

Det blev en annorlunda morgon.

– Jag ställde mig på altan här i morse och gjorde gröt och kokade kaffe, på trangiaköket. Vi är lite naturmänniskor så en har lite sånt i bagaget, säger hon.

Arbetsplatsen är stängd

Nu på torsdagen ska hon börja jobba först klockan 14.

– Bensinstationen är stängd så länge. Alla kaffeautomater går ju på ström, och mycket av grejerna ligger ju på streckkoder, säger hon. 

Ja, det är sårbart när strömmen försvinner?

– Det blir ju det, men det är bara att gilla läget. Men det är inte roligt när det händer, det värsta är ju kylen och frysen. Jag har inte vågat öppna dem ännu, jag hoppas det klarar sig.

Och så, mitt under samtalet, piper det till hemma hos Rita.

– Nu kom strömmen här, utbrister hon glatt, nu tutade det i larmet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer