Rolf Lassgård. Foto: SVT

Rolf Lassgård spelar pappa Marianne i ny film

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka drar filminspelningen av Min pappa Marianne i gång i Alingsås. I en av rollerna syns Rolf Lassgård. Han spelar prästen med det stora skägget som egentligen vill vara Marianne.

– Det är en okänd mark och okänd mark lockar mig. Det är något jag kan lära mig av, säger Rolf Lassgård.

Historien börjar med ett uppbrott. Efter att ha brutit med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för att vikariera på lokalnyheterna. Men väl där väntar omvälvande nyheter av det personliga slaget. När hennes pappa prästen avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värd upp och ner. Enligt filmskaparna så är filmen en berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.

Bygger på bok

Filmen baseras fritt efter boken Min pappa Ann-Christine av Ester Roxberg. Det var producenten Charlotta Denward som kontaktade författaren för fyra år sedan och frågade om hon fick göra en film av hennes bok.

– Den historien tyckte jag var så stark, säger Charlotta Denward.

Nu är har boken bearbetas till ett filmmanus och på måndag startar filminspelningen. Inspelningen pågår fram tills mitten av maj. Filmen beräknas ha premiär i början av nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.