Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rullstolsburna Amra DO-anmäler lekland efter att hon inte fick komma in. Hör mer om besöket i klippet. Foto: Anna Adersjö

Amra nekades komma in på leklandet: ”Rullstolen smutsade ner”

Uppdaterad
Publicerad

Den tionde september nekades Amra Huskic att följa med sin 2-åriga dotter in på lekområdet på Kidz Center i Göteborg på grund av att hon är rullstolsburen. Nu DO-anmäler hon stället för att få saken prövad.

– Alla är välkomna, men inte in på lekområdet. Det handlar om barnens säkerhet, säger Omar Hamoud från Kidz Center.

Planen var att hon skulle leka tillsammans med sin dotter men efter att ha nekats tillträde till lekområdet så fick Amra Huskic titta på avstånd när hennes assistent lekte med barnet istället.

Enligt Amra nekades hon med hänvisning till att hjulen på rullstolen var smutsiga och att det mjuka golvet inne på lekområdet inte var avsett för rullstolar.

– Jag blev jätteledsen och tänkte att det var mitt fel, på grund av min rullstol, säger Amra.

DO-anmält leklandet

Nu har hon DO-anmält stället och ser fram emot att få saken prövad. Från Kidz Center menar man dock att det handlar om barnens säkerhet.

– Jag förstår att hon blir arg och ledsen men vi tänker på barnens säkerhet. Alla är välkomna men inte in på lekområdet, hon får vänta utanför och fika och titta på barnet, säger Omar Hamoud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.