Vi gör detta för att utveckla vår verksamhet, inte avveckla säger företagets vd. Foto: SVT/Genrebild

Rybergs Charkuteri varslar om uppsägning

Uppdaterad
Publicerad

Fem tjänster berörs när Rybergs Charkuteri AB avvecklar styckningsverksamheten.

Rybergs Charkuteri AB i Uddevalla varslar om uppsägning. Anledningen är att företaget beslutat att avveckla sin styckningsverksamhet samt försäljningen av styckningsdetaljer.

I ett mejl till SVT skriver företagets vd Magnus Holmström att arbetet kring, och försäljningen av, styckningsdetaljer tar mycket resurser från verksamheten, vilket gör att styckningen blir olönsam för företaget.

Informerades i april

Nu ska företaget fokusera på försäljning av charksortimentet vilket utgör merparten av verksamheten.

Personal och kunder informerades om beslutet i början av april.

– Förhandlingarna har skötts i ett respektfullt och i en konstruktiv anda, säger Fredrik Ståhle som är ombudsman på livsmedelsarbetarförbundet i region väst.

Ingen risk för total nedläggning

Magnus Holmström skriver till SVT att det är fem tjänster som berörs, men någon risk för att Rybergs måste lägga ned hela verksamheten finns inte.

– Vi gör detta för att utveckla vår verksamhet, inte avveckla. Vi har en positiv utveckling och ser en fortsatt efterfrågan på lokal av närproducerad chark, avslutar Magnus Holmström sitt mail till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer