Enligt SVT:s reporter på plats så var det färre besökare än vanligt på grund av coronapandemin. Foto: SVT

Så här mycket kostade årets första hummer

Uppdaterad
Publicerad

Årets första hummer såldes under tisdagsmorgonen för 34 000 kronor kilot på den traditionella fiskauktionen i Göteborg. – Det är alldeles för mycket pengar, säger Pontus Johansson, fiskhandlaren som köpte årets första hummer.

Strax efter klockan 07 gick årets första hummer under klubban på auktionen i Göteborg. Det var Pontus Johansson, fiskhandlare i Billdal, som köpte det för 34 000 kronor kilot.

– Det är alldeles för mycket pengar, men jag har en kund som har beställt det och jag kommer att leverera, säger han.

Förra året såldes hummern dyrare än i år, då betalades 52 000 kronor per kilot.

– Premiärhummern är en stor tradition här på Västkusten. Man fiskar hummer precis som man jagar älg på andra ställen i landet, säger Roger Thilander, vd på Göteborgs fiskauktion.

Coronapandemin begränsar

Enligt SVT:s reporter på plats så var det färre besökare än vanligt på grund av coronapandemin. Man har begränsat antal personer som kunde vara på plats och även avgränsat området.

I klippet ovan berättar fiskhandlaren Pontus Johansson och Roger Thilander, vd på Göteborgs fiskauktion, mer om årets hummerauktion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.