Håkan Hellström under premiärspelningen på Ullevi 2014. Foto: TT

Så laddar Håkan inför konserten

Uppdaterad
Publicerad

I kväll går han ut på scenen för att möta fansen på hemmaarenan Ullevi. Nervositeten finns där. Men någon ångest känner inte Håkan Hellström som nu gör sin tredje sommar på Nordens största arena.

– Det är som innan ett kalas. Jag är nervös, men känslan är positiv, säger han.

Stämningen bakom scenen minuterna innan konserten beskriver han som härlig.

– Jag och bandet sitter och skojar. Småpratar, dricker kaffe och spelar upp grymma låtar för varandra. ”Har du hört den här låten?”,  ”Har du hört refrängen i den här?”. Sen kommer någon och säger att vi ska vara på scenen om tio minuter.

Känner ingen ångest

Men vetskapen om att 70.000 personer står och väntar, som sommaren 2016 då Ullevi hade sålt slut två kvällar i rad, ger honom ingen ångest.

– Jag är alltid lite nervös. Men det är en positiv nervositet. Som innan ett kalas. Du vet när man ska gå bort. Då är man också lite nervös. Det är så jag känner inför spelningar. Jag ligger aldrig på toalettgolvet och kräks liksom. Den har jag kommit över, säger han och skrattar.

LÄS MER: Här kör Håkan Hellström ut SVT ur logen

Och det allra bästa, menar han, är ögonblicket då han möter publiken.

– Det är jäkligt roligt när man kommer ut och ser alla människor. Det är det bästa.

Sista spelningarna

Helgens två spelningar på Ullevi avslutar artistens sommarturné Rullande Åska. Att turnera land och rike runt, se nya platser och träffa fansen menar han är belöningen efter hårt slit i studion.

LÄS MER: 120.000 ser Håkan i helgen

– Det är belöningen när man gjort en skiva. Att åka ut och få se städer som Luleå, Malmö och Gävle.

Tidigare i våras gick Håkan Hellström ut med nyheten att han efter sommaren tar en paus från musikscenen för att skriva ny musik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.