Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Organisationen kommer att bli mer flexibel”, säger förbundschefen Martin Bergman. Foto: SVT

Klart: Så ska Göteborgsvarvet räddas

Publicerad

Ett inställt Göteborgsvarv 2020 och vad Göteborgs friidrottsförbund benämner som ”näringsförbud” har satt förbundet i en svår ekonomisk sits. I dag presenterades en av lösningarna som ska rädda deras ekonomi och säkra att framtiden kan bjuda på fler Göteborgsvarv.

Om Göteborgsvarvet blir av 2021 och hur Göteborgs friidrottsförbunds ekonomi ska stärkas kan du höra mer om i klippet ovan.

Tidigare har SVT Nyheter Väst rapporterat om turerna kring Göteborgsvarvet och den ekonomiska situationen för Göteborgs friidrottsförbund. Efter att ha tvingats ställa in Göteborgsvarvet 2020 till följd av pandemin har förbundet tappat 98 procent av sina intäkter, vilket satt dem i en svår ekonomisk situation.

Varsel ligger kvar

Detta har bland annat lett till att flera anställda inom förbundet varslats om uppsägning. Trots beskedet idag ligger varslen kvar och 7-8 personer kommer tvingas lämna sina anställningar.

– Vi har i princip arbetsbrist just nu och kan inte gå in med den personalvolymen vi har nu i 2021, rent ekonomiskt, säger Jahja Zeqiraj, ordförande Göteborgs friidrottsförbund.

Inget ekonomiskt stödpaket

Det som presenterades idag var alltså inget ekonomiskt stödpaket, utan ett nytt avtal mellan Göteborgs friidrottsförbund och ISP Sport Marketing, som innebär att de blir partners. I korthet innebär det att ISP kommer att sköta arbetet med marknadsföring och sponsring åt friidrottsforbundet.

Hör mer om detta i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer