Linus Johansson gör en ring muscle up, ett moment som ofta förekommer i funktionell fitness. Foto: SVT

Linus från Alingsås vill bli bäst på funktionell fitness

Uppdaterad
Publicerad

Vi befinner oss i en stor träningslokal i Alingsås där 27-årige Linus Johansson ligger i hårdträning. Snart åker han till USA för att tävla i världsmästerskapen i funktionell fitness.

– Det är ju väldigt kul, man känner sig hedrad att få vara med. Det var liksom ja direkt, det var ingen tvekan, säger Linus Johansson.

Linus arbetar till vardags som takläggare. Han har bara tränat funktionell fitness i tre år och har utvecklats väldigt mycket under den tiden. Förra året vann han exempelvis en tävling med sverigeeliten.

Kallas ”The Thing”

Hans tränare har gett honom smeknamnet ”The thing” efter en väldigt stark och stor seriefigur. Och för att han har det där lilla extra.

– Han har svårt själv att inse hur vansinnigt stark han är. Han är en sådan där som, så fort han tar i någonting så går det nästan sönder för han är nästan för stark. Han är ganska unik, han är ju liksom skapad för att kunna lyfta grejer och för den här sporten är han ju perfekt egentligen, säger Linus tränare Anders Fernette.

– Det som är kul är ju att man får använda kroppen, man får tävla och man får pressa sig själv. Man får pressa sina gränser liksom, det är det som jag tycker är kul. Och man får se hur långt man kan pressa sig i saker och att du inte ger upp, du kör till du är helt slut, säger Linus Johansson.

Konkurrensen på VM är naturligtvis stor men Linus Johansson har målet klart.

– Det är ju självklart att vinna, det finns ju inget annat. Även om det kommer att bli tufft så kommer jag att ge allt, det gör jag alltid, avslutar Linus Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.