I Uddevalla svämmade en parkering över i stormen. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Så var natten när stormen Malik drog in över Västra Götalands län

Uppdaterad
Publicerad

Borås, Tidaholm, Töreboda, Göteborg, Mariestad. Det är några av platserna som drabbades när stormen Malik drog in över länet.

Larmen till SOS har innefattat allt från lösa föremål på vägar till elavbrott. Räddningstjänsten beskriver natten som händelsefull och förväntar sig en ökning nu när människor börjar vakna.

– Vinden börjar avta nu men så fort människor vaknar kommer de nog ringa mer. Så vi har en del att göra, säger Fredrik Östlund, larm- och ledningsoperatör.

Höga vattennivåer vid stationen i Uddevalla efter stormen Maliks framfart. Foto: SVT

Stormrelaterade händelser

Under natten var bland annat Mölndal, Tanum, Karlsborg, Gullspång och Skövde strömlösa stundstal. Och i bland annat Götene och Sotenäs larmades det om nedfallna träd, lösa föremål och grenar på vägarna.

– Förutom det så hanterar vi även ärenden som att en byggkran slagit in i en byggnad. Så det är ett antal stormrelaterade händelser kan man säga, säger Fredrik Östlund.

Enligt polisen är det en kran vid nybygget av ett höghus i Gårda i Göteborg som har slagit in i byggnaden av stormvindarna, och det har rasat ner glas och byggmaterial.

– Den har svängt in lite okontrollerat där, så vi behöver eventuellt spärra av. Det kan få påverkan på E6:an, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Ingen har skadats av raset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.