Arkivbild från tidigare demonstration. Foto: SVT

Samling mot Västlänken

Publicerad

I morgon kraftsamlar alla motståndare till Västlänken i en stor demonstration på Götaplatsen. Arrangörerna väntar upp till 20 000 deltagare.

– Vi vägrar att ge upp, säger Samuel Ring på Folkinitiativet.

De är en kärna av engagerade motståndare till Västlänken.

– Vi är överens om att det kommer att bli problem på Göteborgs central i framtiden och att de måste åtgärdas. Men att gräva en sju kilometer lång tunnel genom centrala Göteborg är inte svaret, säger Samuel Ring.

Därför har de kallat till demonstration imorgon. Påpassligt nog kom både Alliansen och den rödgrönrosa majoriteten med sina yrkanden angående trängselskattomröstningen i veckan. Båda sidorna anser att Västlänken ska byggas, och tidigare har både Trafikverket och Johan Nyhus (S), ordförande i trafiknämnden sagt att det alterntativ som folkinitativet förespråkar, Gårdaalternativet, är tillräckligt utrett. 

– Det är rent nonsens, man har aldrig utrett Gårdaalternativet, utan det har hela tiden varit bestämt att det skulle vara en järnvägstunnel, säger Samuel Ring.

Folkinitiativet finansieras med medlemsavgifter och privata donationer. I övrigt får man energi från ilska och folkligt engagemang.

Känns det inte som om ni är för sent ute, järnvägsplanen är ju på väg att godkännas?

– Nej, vi fortsätter. Vi ger oss aldrig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.