Hockeytemplet Scandinavium i Göteborg har snart gjort sitt. Efter en blocköverskridande överenskommelse i Göteborgs kommunfullmäktige står det klart att arenan, som invigdes 1971, är tänkt att ersättas med en ny multiarena. Foto: Plats för Göteborg

Scandinavium rivs – ersätts av multiarena

Uppdaterad
Publicerad

Hockeytemplet Scandinavium i Göteborg har snart gjort sitt. Efter en blocköverskridande överenskommelse i Göteborgs kommunfullmäktige står det klart att arenan, som invigdes 1971, är tänkt att ersättas med en ny multiarena.

– Jag känner mig nöjd. Det har varit ett antal politiska knäckfrågor som vi lyckats lösa och det är en bred majoritet som står bakom detta, säger Axel Josefsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

I anslutning till multiarenan planeras också en hall som är tänkt att ersätta Lisebergshallen, där bland annat handbollslaget Redbergslid huserade innan den revs 2019.

– Vi behöver nya arenor. De befintliga behöver renoveras och om vi enbart skulle göra det skulle vi stå utan arena under en period. Vi har också kommit fram till att det kostnadsmässigt inte blir så mycket mer att bygga nya, säger Axel Josefsson (M).

När projektet ska vara klart är fortfarande osäkert.

– När det kommer stå färdigt vågar jag inte svara på, men jag skulle tippa om fem till tio år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer