Jörgen Fogelklou Foto: Björn Lindgren/TT

SD-ordföranden i Göteborg hotar med våld i ljudinspelning

Uppdaterad
Publicerad

En inspelning av ett telefonsamtal mellan Sverigedemokraternas ordförande i Göteborg Jörgen Fogelklou och en annan SD-sympatisör sprids just nu internt bland SD-politiker, rapporterar Göteborg-Posten.

I ljudklippet hörs Fogelklou skrika ”Jag kommer slå ner dig, jag kommer ge dig en sån jävla käftsmäll” och ”Jag kommer skalla ner dig. Jag kommer sparka ner dig. Jag kommer gräva ner dig i en jävla garderob”, enligt tidningen.

Ljudupptagningen skall vara från 2015 och har nu fått spridning bland SD-politiker.

– Det här är en sak som är utagerad för länge sedan. Jag var tyvärr fly förbannad under det samtalet och då säger man ibland saker som man inte menar och som man ångrar, säger Jörgen Fogelklou till SVT Nyheter Väst.

Privat dispyt

Enligt Fogelklou rörde det sig om en privat dispyt som inte hade med Sverigedemokraterna att göra. Han säger också att de båda efter händelsen träffades och att det slutade med att de tog varandra i hand.

Hur ser du på att ljudupptagningen får spridning nu?

– Det är beklagligt att privata samtal spelas in och sprids. Jag vill inte spekulera i varför det får spridning nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer