Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det känns som att man kan nudda det” – se norrskenet röra sig över Torslanda på Hisingen i Göteborg. Foto: Linda Frih

Se bilder från nattens norrsken över Västsverige: ”Helt overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördagen fick västsvenskar se norrsken på flera håll – en av dem som fångade fenomenet på film är Linda Fri från Göteborg.

– Det kom plötsligt som en explosion och det kändes som man var i centret, helt overkligt, säger hon.

Norrskenet syntes under natten på flera platser runt om i södra Sverige och Västsverige. På sociala medier delar åskådare bilder på fenomenet från bland annat Ljungskile, Mark, Färgelanda och Alingsås – men norrsken syntes också över centrala Göteborg.

”Som att stå i ett vattenfall”

26-åriga Linda Frih fick runt tolv natten mot lördag syn på skenet över Torslanda. Det var inte hennes första gång, men hon tycker ändå att nattens sken utmärkte sig särskilt.

– Igår var det helt sjukt, den var den enda gången jag sett det så tydligt med ögat, det var som att stå i ett vattenfall, säger hon.

Tips för norrskensjakt

Och för att lyckas med sin norrskensjakt har Linda några tips.

– Ladda ner appar som visar prognoser för var och när det ska ske, man ska inte vara en morgonmänniska för det händer mest på natten och ha varma kläder för man kan stå ganska länge, säger hon.

Se nattens norrsken i klippet.

Taki Hatami siktade norrskenet över Sillviksbadet i Torslanda på Hisingen. Foto: Taki Hatami
Färgerna syntes även på himlen över Ljungskile. Foto: Anna-Louice Hedin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.