Strata klippet och se Öjersjö brandstation dansa Jerusalema Challange. Ljud på! Foto: Räddningstjänsten Storgöteborg

Se blåljuspersonalens danssuccé

Uppdaterad
Publicerad

Blåljuspersonalen på Öjersjö brandstation övade under julen in sin egna version av den virala dansutmaningen Jerusalema challenge. Nu har deras videoklipp delats tusentals gånger på sociala medier.

– Vi hade inte riktigt förväntat oss såhär stor respons. Det är fantastiskt roligt att folk uppskattar det, säger brandmannen Martin Platerud.

Dansen i Jerusalema challenge har sitt ursprung i Sydafrika och började spridas på sociala medier redan i februari efter att flera länder infört karantän.

Räddningstjänsten och ambulanspersonalen som huserar på Öjersjö brandstation har under sina lediga stunder tillsammans övat in dansen. Och det är Martin Platerud som ligger bakom intiativet.

– Vi är många på brandstationen som har idrottsbakgrund, jag själv bland annat inom elittävlingsdans. Jag såg det på sociala medier och sen började vi öva på fysträningen, säger brandmannen Martin Platerud.

Martin Platerud (till vänster) och resten av lag 1 på Öjersjö brandstation. Foto: Räddningstjänsten Storgöteborg

Positiv respons

Gensvaret i sociala medier de senaste veckorna har varit övervägande positivt.

– Dansen har blivit en symbol för samhörighet under pandemin och allas lika värde, och det verkar folk uppskatta. Vi vill också visa att vi är omtänksamma människor under uniformen, säger Martin Platerud.

Se blåljuspersonalens dans i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer