Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den amerikanska skådespelaren Kristin Davis gör en blixtvisit i Göteborg för att ta emot pris. Hon har ett stort engagemang för utrotningshotade djur – men inte lika stort för journalister. Foto: SVT / Maria Elena Zelaya

”Sex and the city”-stjärnan i Göteborg – följ reporterns jakt på intervju

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska skådespelaren Kristin Davis gör en blixtvisit i Göteborg för att ta emot pris. Hon har ett stort engagemang för utrotningshotade djur – men inte lika stort för journalister.

Röda mattan, kändistätt och mingel. Så såg det ut när galan gick av stapeln och priset ”The perfect world foundation award” skulle delas ut. Utöver skådespelarkarriären har 58-åringen nämligen ett stort engagemang för sociala frågor. I det här fallet handlar priset om hennes arbete med utrotningshotade elefanter.

Aktuell med ”And just like that”

I 25 år har man kunnat se Kristin Davis som Charlotte York i tv-serien ”Sex and the city”. Nu är hon aktuell med ”And just like that”, vars andra säsong släpptes under sommaren. Det är inget hon får prata om med anledning av den omfattande strejk som pågår i Hollywood, där skådespelare och manusförfattare kräver att ersättningarna anpassas efter det nya strömningslandskapet.

Hur klär man sig inför ett möte med världsstjärnan? Följ vår reporter i klippet

Detta är priset

The Perfect World Foundation är en ideell organisation med säte i Göteborg som kämpar för att bevara planetens vilda djur, tömma haven från plast och spöknät, och återplantera skogar.

Tidigare mottagare av hederspriset är personligheter som David Attenborough, Jane Goodall, Prins Albert av Monaco och även Englands kung och drottning på drottningens bror Mark Shands.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.