Räddningstjänsten spolade av vägbanan efter sillolyckan. Foto: Nyheter STO

Sill spreds över vägen på Tjörn

Publicerad

Ännu en sillolycka har inträffat i Västsverige. Sent igår kväll föll ett tiotal silltunnor från en lastbil på väg 169 på Tjörn. Räddningstjänsten har arbetat med att rensa vägen under natten.

Lastbilen var på väg från Stenungsund i riktning mot Klädesholmen. När en älg rusade fram framför bilen gjorde föraren en kraftig inbromsning och tappade delar av sin last.

Robert Olsson, insatsledare på södra Bohusläns räddningstjänstförbund, var på plats.

– Det for ut 10-15 tunnor med sillfiléer och spad, över en sträcka på omkring 100 meter, säger han.

Tidigare fått internationell uppmärksamhet

När en liknande olycka skedde i våras i närheten av Mellerud fick SVT Västs artikel internationell spridning. BBC ringde upp för att få veta mer om vad de kallade ”food related accidents”. Det återstår att se om de nu vill följa upp historien om sillens öde på de svenska vägarna.

Spolade av skorna ordentligt

På Tjörn spolade räddningstjänsten av vägen och tog hand om sillen. Lukten var trots allt inte så farlig, säger Robert Olsson. Det är första gången han själv varit med om en sillolycka.

– Vi spolade av våra skor och stövlar ordentligt efteråt, säger han.

Varken föraren eller älgen skadades vid händelsen, som i meddelandet från SOS Alarm beskrevs som ”Utsläpp av farligt ämne”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.