Vattenskoterolyckan skedde på sjön Aspen i Lerum, mellan Göteborg och Alingsås. Foto: SVT

Man hittad död efter olycka med vattenskoter

Uppdaterad
Publicerad

Den man som saknas sedan en vattenskotertur i Lerums kommun har hittats död. Olyckan utreds som vårdslöshet i sjötrafik.

Det var vid 19-tiden på torsdagen som det kom ett larm om en misstänkt drunkningsolycka vid Aspens camping i Lerums kommun. Det är fortfarande oklart exakt vad som har hänt men två personer ska ha färdats på en vattenskoter och en person saknades efter olyckan.

Under torsdagskvällen sökte räddningstjänst och polis med såväl dykare som drönare och helikopter efter den försvunne mannen. Även under fredagen har polisen letat efter mannen.

– Det pågår sökinsatser i det här. Det är sjöpolisen som leder det, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson till SVT nyheter Väst vid 14-tiden.

Hittades vid 15-tiden

Vid 15-tiden på fredagen hittades en kropp i vattnet som har identifierats som den försvunne mannen. Hans anhöriga är underrättade.

Under fredagseftermiddagen meddelar polisen att olyckan kommer utredas som vårdslöshet i sjötrafik. Den inblandade vattenskotern togs i beslag under torsdagen för en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.