Sju bilar har brunnit vid industriområde i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar brann upp natten till fredag i ett industriområde i Uddevalla. Det är ännu oklart vad som har orsakat bränderna.

Vid halv fem på fredagsmorgonen kom ett larm från ett industriområde i Uddevalla om att bilar stod i brand. Räddningstjänst och polis tog sig till området.

– Det har varit en brand i ett gäng personbilar, det handlade om sju bilar som stod där de hanterar skrotbilar. Det hade brunnit en stund när vi kom dit. De flesta var utbrunna, men vi släckte det som var kvar, säger Håkan Axelsson, styrkeledare vid Uddevalla räddningscentral.

Det fanns en risk för att branden skulle sprida sig till omkringliggande byggnader.

– Det var en byggnad en meter ifrån den närmaste bilen, så det har blivit lite påverkan på fasaden. Färgen hade smält. Vi kontrollerade byggnaden, men inte det hade inte hänt något mer, säger Håkan Axelsson och fortsätter:

– Det var vindstilla, så ingen eld låg på mot fasaden, utan det brann rakt upp. Det var gynnsamt på det sättet.

Har två teorier till orsaken

Bränderna upptäcktes av en slump.

– Det var en tjej som jobbade i området som skulle hämta sin kollega som upptäckte det.

Vet ni vad som orsakat bränderna?

– Nej det vet vi inte, det är svårt att spekulera. Det är om de hållit på och jobbat med någonting, om det glött och tagit sig eller om någon tänt på, det de två teorier vi har.

Vid sextiden på fredagsmorgonen hade räddningstjänsten lämnat platsen.

– Det är svårt att avgöra vad som hänt och att fastställa orsaken. Det är upp till polisen, jag vet inte exakt hur de går vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer