Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sex garageplatser spärrades av i ett bostadsområde i Gårdsten i Göteborg efter att en man hittades medvetslös i en bil. Foto: George Adam/SVT

Man död i Gårdsten – hittades skjuten i bil

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen hittades en skadad och medvetslös man i en bil på Timjansgatan i Gårdsten i Göteborg. Vid 11-tiden kom beskedet att mannen hade dött av sina skador.

– En inringare larmar efter att ha sett en skadad man sitta i en bil på en parkering. Han visar sig vara medvetslös och misstänks vara skjuten, säger polisens presstalesperson, Anna Göransson.

Larmet kom till polisen vid 08.36 på tisdagsmorgonen efter att en person sett den skadade mannen i en bil på en parkeringsplats. Enligt polisen har flera personer i området har vittnat om smällar som misstänks vara skottlossning. En förundersökning om försök till mord upprättades under morgonen.

På onsdagen kommer polisen vara i området och arbeta trygghetsskapande. Polisen skriver på sin hemsida att fokus nu ligger på att bland annat gå igenom inkomna tips från allmänheten. Man väntar även in analyser från den kriminaltekniska undersökningen som genomfördes under gårdagen.

Mannen som sköts var känd av polis sedan tidigare. Ingen person är gripen. 

Avspärrat område

En större polisinsats pågick under tisdagen i det aktuella området i Gårdsten med flera enheter och hundpatruller. Den gav frukt och polisen har nu uppgifter om att en man på cykel ska ha synts vid platsen vid tiden för dådet.

Vid 19-tiden skriver polisen på sin hemsida att man vill komma i kontakt med den personen eller ha upplysningar kring vem det kan ha varit.

Enligt TT ser mannen ut att ha skjutits under färd, hur kan man se det?

– Vi diskuterar inte detta, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson. Han hittades i fordonet. Vi har ett stort arbete framför oss.

SVT:s reporter på plats i bostadsområdet berättar om avspärrningar på platsen och flera polisbilar.

Omrubriceras till mord

Polisen meddelade vid 11-tiden under tisdagen att mannen som förts till sjukhus hade avlidit av sina skador. Mannens anhöriga är underrättade.

Förundersökningen har nu omrubricerats till mord. Polisen meddelar att brottsplatsen fortsatt är avspärrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.