Under helgen har cirka tio fönsterrutor och tre ytterdörrar krossats på Sanderdalsskolan i Uddevalla. Foto: SVT

Skadegörelsen i Uddevalla fortsätter – skola drabbad

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har cirka tio fönsterrutor och tre ytterdörrar krossats på Sanderdalsskolan i Uddevalla.

Förra veckan var det kommunhuset som fick 30 fönster sönderslagna.

Nu ökar kommunen bevakning av sina fastigheter, rapporterar P4 Väst.

Förra veckan fick kommunhuset i Uddevalla utstå två fall av skadegörelse. Det började med att någon hade slagit sönder ett par fönsterrutor.

Natten mot fredagen kom någon till stadshuset och krossade vartenda fönster på nedervåningen på huset – totalt 30 fönster.

– Hit åker man ju inte av någon annan orsak mitt i natten än för att göra det här, sade Jonni  Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla, till SVT Nyheter Väst vid tillfället.

Under den senaste tiden har det också förekommit vandaliseringar på förskolor i Uddevalla.

Och i morse var det dags igen. Då var flera fönsterrutor på Sanderdalsskolan sönderslagna, något P4 Väst var först med att rapportera om. Skolan har förskoleklass och elever upp till årskurs sex.

Stärkt bevakning

– Jag har gjort tre polisanmälningar på en vecka. I torsdags, fredags och i söndags. Det är mellan åtta och tio fönster som är sönderslagna och tre ytterdörrar, säger rektor Pernilla Nielsen på Sanderdalsskolan.

– Det är jätteledsamt det här. Det kostar oss ju en hel del. Barnen är lugna och trygga för personalen är så duktiga på att möta upp deras reaktioner, så de mår bra, säger hon.

Kommunens säkerhetschef säger till P4 Väst att de stärkt upp med bevakning av fastigheter efter de senaste dagarnas händelser.

Se i videon nedan på hur skadegörelsen på kommunhuset såg ut den 11 oktober

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.