Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skara Sommarland svarar på kritiken Foto: SVT

Skara Sommarlands vd bemöter kritiken” Säkerheten är det allra viktigaste för oss”

Publicerad

Trångt och smutsigt vatten. Så löd kritiken från de missnöjda besökare som anmält Skara Sommarland till ARN.
– Först och främst vill jag beklaga att de haft den upplevelsen i parken. Vi tycker det är jättetråkigt att man inte haft roligt i parken, säger Janne Nilsson, vd för Skara Sommarland.

Det var varmt och mycket folk på Skara Sommarland i somras. Men några av besökarna var inte nöjda med sitt besök.

En handfull besökare anmälde företaget till Allmänna reklamationsnämnden, ARN. Klagomålen rör bland annat att det varit för trångt i bassängerna och att vattnet var smutsigt.

– Jag kan inte kommentera exakta detaljer om vad som varit i vattnet. Det jag vet är att vi har kontinuerlig städning och vi ser över hela området. Men när det blir mycket folk så blir det trångt och man upplever saker på olika sätt, säger Janne Nilsson, vd för Skara Sommarland.

Vissa menar att det varit otryggt att bada i bassängerna då det varit så mycket folk och menar att säkerheten riskeras.

– Säkerheten är det allra viktigaste för oss. Det jobbar vi jättemycket med. I badlandet specifikt så har vi 18 stationer där de cirkulerar 24 stycken utbildade livräddare som är våra badvakter. Under de här spefika dagar så hade vi fullt manskap som jobbade.

Kritiken grundar sig på att ni släpper in för mycket folk och att det blir trångt i badlandet en varm dag. Vad tänker du kring det?

– Man åker till Skara sommarland för att bada. Det är en av våra största dragningskrafter. Men vi har ett tivoliland där det nästan inte är några köer alls en sådan dag.

Ingen begränsning på antal besökare

Vet du idag hur många som kan bada i bassängerna här?

– Jag har ingen uppfattning och vill inte spekulera i antalet som går in i en badpool på Skara Sommarland. Vad gränserna är har inte jag koll på just för tillfället. Jag förstår att man upplever att det kan bli trångt när det är kanske 7000 i badlandet samtidigt.

Varför har ni inte ett maxtak på badlandet?

– Vi har inte hittat modellen för att begränsa antalet besökare. Det kanske kommer något bra utifrån den kritik vi får. Vi tar till oss det. Det är svårt att begränsa att man inte får komma hit. Vi kan bli bättre på att upplysa när det är mycket folk i parken.

Det har även påpekats att det är för få duschar. Vad tänker du om det?

– Jag kan tänka mig att man upplever det. Vi har ett duschhus i badlandet. Och under en högsommardag kan man uppleva att det är för lite. När kommer till toaletter som vi också fått anmärkning på så har vi vet vi att vi har varit lite sämre på att märka upp och visa var vi har områden med mycket toaletter på. Det är en konkret åtgärd vi kommer att vidta till nästa säsong.

Kommer ni även öka antalet duschar?

– Vi ser över det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer