Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här arbetar polisens tekniker på fyndplatsen där delar av ett skelett hittats på en camping i Strömstad. Foto: Lars-Henrik Aas

Skelettfynd på camping i Strömstad kommer från människa

Uppdaterad
Publicerad

Benrester hittades utomhus vid en camping i Strömstad i helgen.

Nu bekräftar polisen att det rör sig om mänskliga kvarlevor.

Händelsen utreds som mord.

Det var på söndagsförmiddagen som polisen larmades till campingen i Strömstad. Där hade en privatperson hittat delar av ett skelett och kontaktade polisen. Efter teknisk undersökning kan polisen bekräfta att kvarlevorna tillhör en människa, vilket Strömstads tidning var först med att rapportera.

Ska försöka identifiera

Kvarlevorna har skickats till Rättsmedicinalverket där de ska undersökas vidare för att ta reda på vem personen kan ha varit och om den kan ha utsatts för brott.

– Parallellt med den rättsmedicinska undersökningen tittar vi på vilka personer vi har i området som har anmälts försvunna sedan en tid tillbaka, säger Fredrik Brax, chef för grova brott vid polisen, till SVT.

Ifall polisen inte får någon träff i Sverige kommer de att vända sig till kollegor i Norge och utöka utredningsarbetet. Händelsen utreds som mord, men det är fortfarande oklart om något brott har skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.