Flera skott sköts genom fönstret till bostaden i Örgryte i Göteborg. Foto: SVT

Ytterligare två gripna efter skjutning mot bostad i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen meddelade polisen att ytterligare två unga män har gripits efter skottlossningen mot en bostad i Örgryte i östra Göteborg på skärtorsdagen. Sedan tidigare är en 18-årig man anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Vid 22.29 på torsdagen kom larmet. På plats kunde polisen konstatera att någon skjutit flera skott genom ett fönster till en lägenhet. En person befann sig i bostaden.

– Fysiskt oskadad, men skärrad av händelsen så klart, sa polisens presstalesperson Peter Adlersson, i anslutning till händelsen.

Efter en större insats med helikopter greps en 18-årig man i ett skogsområde nära brottsplatsen. Han anhölls efter förhör. Enligt åklagaren är bevisläget gott.

Vid en teknisk undersökning hittade polisen tomhylsor.

Ytterligare gripna

Under utredningens gång har tre unga män gripits för inblandning i skjutningen, de har även anhållits av åklagare, det meddelade polisen på lördagseftermiddagen.

Just nu kan ytterligare gripanden i nuläget inte uteslutas enligt polisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi hörde att det smattrade till”. Boende i området reagerar starkt på torsdagskvällens skottlossning. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.