Rök över trädtopparna på Änggårdsbergen. Foto: Sandy Hansson/SVT

Skogsbrand vid Botaniska trädgården

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i terrängen i Änggårdsbergen i Göteborg. Tre enheter från räddningstjänsten är på plats för att lokalisera branden.

En brand bakom Sahlgrenska universitetssjukhus mot Botaniska trädgården i Göteborg kom till räddningstjänst vid åttatiden på fredagsmorgonen. 

Enligt räddningstjänsten spred sig branden inledningsvis mot skogen och en polishelikopter skickades därför upp i samband med branden.

Göteborg

– Det brinner lite otillgängligt så det är svårt att komma fram. Vi har tre stationer där, sa Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, inledningsvis.

Änggårdsbergen ligger söder om Sahlgrenska sjukhuset. På fredagsmorgonen kom larm om en skogsbrand i området. Foto: Google Earth

Enligt polisen var det en inringare från Sahlgrenska Universitetssjukhuset som larmade räddningstjänst och polis.

– Vi tror att vi är klara inom kort. Det sprider sig inte så fort, just nu har vi bra koll på det här, sa Joakim Hallin vid räddningstjänsten, tidigare.

Enligt räddningstjänsten kunde de vid tiotiden ringa in området där det brann.brinner.

Under eftermiddagen är räddningstjänsten på platsen för eftersläckning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg

Mer i ämnet