Flera skogsbränder pågår i Västsverige. Här eftersläckning vid en av bränderna i Lilla Edets kommun. Foto: SVT

Skogsbrand utanför Landvetter

Publicerad

Det brinner i skogen utanför Landvetter, nära flygplatsen. Flera enheter har varit på plats och bekämpat branden. Under onsdagsmorgonen är branden fortfarande inte helt släckt. Dessutom har branden som pågått i Lilla Edet blossat upp på nytt under natten.

Larmet om skogsbranden vid Landvetter kom in vid 17-tiden till SOS alarm. Det rörde sig om en brand i terrängen utanför Landvetter vid Härryda. Flera enheter var på plats för att släcka branden. Vid 20.45-tiden var fortfarande släckningsarbetet igång, men i nuläget oklart hur länge de kommer att fortsätta.

– Det är inte något som påverkar flygtrafiken. Området som brinner var svårt att komma åt för räddningstjänsten till en början, men vi har inte blivit kallade, säger Peter Adlersson som är polisens presstalesman.

Vid 05.30-tiden på onsdagsmorgonen meddelar räddningstjänsten att man fortfarande är på plats.

”Eftersläckning”

– Vi är där med två styrkor, det är eftersläckning som pågår, säger Dan Lindqvist, larmoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Under natten har även en av de två bränder som rasat i Lilla Edets kommun blossat upp igen, den norr om Nygård.

– Det blåste ju mycket under gårdagskvällen och natten så där blossade det upp och blev öppna lågor igen. Där kommer nog att vara styrkor för att förhindra ny spridning under hela dagen, säger Dan Lindqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer