Stor polisinsats efter att en misstänkt bomb hittats i Trollhättan. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Skola i Trollhättan utrymd efter bomblarm

Uppdaterad
Publicerad

Delar av en skola på Skogshöjden i Trollhättan fick utrymmas på tisdagsmorgonen efter larm om ett misstänkt farligt föremål. Polisen misstänker att det handlade om en skarpladdad handgranat.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som polisen larmades till Torngatan i Trollhättan efter larm om ett misstänkt farligt föremål. Polisens nationella bombgrupp kallades till platsen som senare kunde säkra föremålet.

I väntan på nationella bombgruppen evakuerades några närliggande lägenheter. Eleverna i årskurs 7-9 på Skogshöjdens skola, som ligger i närheten, fick även de ta sig ut ur lokalerna. Skolan fick ringa runt till vårdnadshavare för att få dem att komma och hämta högstadieeleverna.

– Vi förflyttar eleverna till en annan skola i närheten, där ska de bli hämtade av föräldrar, säger Vivan Komstadius, kommunikationschef Trollhättans stad, på tisdagsförmiddagen.

Skarpladdad handgranat

Eleverna i årskurs 4-6 på Skogshöjdens skola berördes inte av utrymningen.

Vid klockan elva hävdes avspärrningarna. En förundersökning har inletts gällande grovt olaga hot, samt brott mot brandfarliga och explosiva varor.

Polisen kan i nuläget inte säga någon om det finns en hotbild i samband med händelsen, men det kommer att utredas vidare.

– Vi utgår från att det var en skarpladdad handgrantat. Sedan ska det utredas vidare, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Misstänkta föremålet säkrades

Strax efter klockan halv elva meddelande polisen att det misstänkta föremålet säkrades och kommer nu att undersökas av tekniker.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen. Ingen person är gripen, och heller ingen misstänkt för dådet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer