Polisen har spärrat av ett stort område kring den bostad som besköts på lördagsmorgonen på Norrmalm i Skövde. Foto: Christian Svensson

Skott mot lägenhet i Skövde – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på lördagsmorgonen sköts det in i en lägenhet i stadsdelen Norrmalm i Skövde. Flera personer ska ha befunnit sig i bostaden. Under lördagen anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för mordförsök.

– Ingen är skadad, säger polisens presstalesperson Jenny Widén till SVT Nyheter Väst.

Strax innan klockan sex på lördagsmorgonen kom larm till polisen om en skottlossning i centrala Skövde. Någon ska ha skjutit genom ett fönster in i en privatbostad men ingen person ska ha skadats vid skottlossningen. En man i 20-årsåldern anhölls under lördagen misstänkt för mordförsök.

– Vi håller på att samla information i ärendet och analyserar detta, säger Staffan Dahlborg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen Skaraborg.

Polisen vill inte berätta något om personerna som befunnit sig i bostaden.

– Jag kan inte säga om de var kända av oss sedan tidigare eller vilka åldrar det är på personerna, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Under lördagen var ett stort område runt den aktuella adressen är avspärrat och att tekniker undersöker platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.