SVT Nyheter Väst reporter Valentina Xhaferi berättar från platsen där dödskjutningen skedde. Foto: SVT

Man skjuten till döds i Borås – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus efter att ha blivit skjuten i Borås. Mannens liv gick inte att rädda och polisen utreder händelsen som mord. Enligt uppgifter från polisen har den avlidne mannen kopplingar till kriminella nätverk.

Larmet om skjutningen inkom klockan 19:00 på tisdagskvällen. Den ska ha inträffat i närheten av högskolan i Borås och en bil sågs efter händelsen lämna platsen i hög fart.

– Just nu söker vi efter en bil som vittnet sett varit inblandad i skottlossningen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson Västra Götaland.

Mannen, som var i 25-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda. Hans anhöriga har underrättats.

Polisen har spärrat av ett större område för en teknisk undersökning och en stor polisinsats pågår i området.

– Vi söker med ett flertal patruller och även helikopter, säger Peter Adlersson.

SVT:s reporter på plats

Efter skjutningen samlades ett stort antal människor runt brottsplatsen, enligt SVT:s reporter Valentina Xhaferi som var på plats efter händelsen. Flera av dem uttryckte oro och rädsla över det som precis inträffat.

Vid klockan 21:00 hade polisen fortfarande inte gripit någon och de fortsätter sökandet efter gärningsmannen.

– Just nu står vi och väntar på tekniker som är på väg från Varberg, säger ingripandepolisen Christos Weijmer från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.